Stressjam tegen werkstress, verzuim en voor meer productiviteit

Speel met jouw stress systeem. Award Winning Game, Digital Innovation of the Year

Speel Stressjam bij Het Blije Brein

Een volledige trainingsmodule Stressjam bestaat uit 4 a 5 sessies inclusief coaching

Bijna een kwart van het totale verzuim wordt veroorzaakt door stress. Met een burn-out ben je gemiddeld 8 maanden afwezig. Belangrijk dus om stress tijdig aan te pakken. Stressjam is de eerste Virtual Reality game ter wereld, waarin je jouw eigen stresssysteem leert kennen, beïnvloeden en voor je laat werken. Zo ontwikkel je, beetje bij beetje, een gezonde, positieve mindset ten opzichte van stress, onder begeleiding van een coach. 

Stressjam is een bekroonde Virtual Reality Game waarin je door middel van persoonlijke, real-time biofeedback traint met je eigen stresssysteem. Je leert je unieke stresssysteem kennen en in te zetten als een persoonlijke superpower. Kun jij op het, voor jou, juiste moment stressen/ontspannen of focussen/ont-focussen? Je leert het in Stressjam!

Stress kan gezond zijn!

Wij omarmen de wetenschappelijke onderbouwde theorie dat stress versterkend kan werken.

In plaats van het vermijden van stressvolle situaties, leert Stressjam jou om je stresssysteem op een goede manier te gebruiken om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

Stressjam
Een Virtual Reality game die gebruikers leert aan de thermostaat van hun biologische stress-systeem te ‘draaien’. Je wordt, met een biosensor, letterlijk aangesloten aan de VR-game en speelt in real-time met je eigen stresssysteem. Voor sommige opdrachten tijdens de training moet je jezelf ‘kalmeren’ en voor andere moet je jezelf juist ‘stressen’ om goed te kunnen presteren.

Effectiviteit
Een recente proef onder 108 werknemers en 125 psychiatrische patiënten laat zien dat Stressjam de stress-mindset enorm verbetert. Bernard Maarsingh, de geestelijk vader van Stressjam en tevens klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd management en innovatie bij PPO/Universiteit Groningen: “We vinden een effectsize van 1,3 en dat is erg groot. Het betekent dat de deelnemers hun overtuigingen hebben veranderd. Die invloed zorgt ervoor dat reeksen van gedrag veranderen.”

Beklijven belangrijk bij gedragsverandering
Volgens Ulrika Léons, GZ-psycholoog, mindfulnesstrainer en directeur van Skils, onderdeel van Zorg van de Zaak, is juist het laten beklijven van de beoogde gedragsverandering de grootste uitdaging. “Mensen starten vaak wel met nieuw gedrag, maar weten dat vaak niet vol te houden. Dit omdat ze de nieuwe inzichten, die voor de gedragsverandering relevant zijn, nog onvoldoende eigen hebben gemaakt. En juist dat eigen maken is erg belangrijk. Stressjam is een voorbeeld van een bredere trend in ervaringsgericht werken. Het zorgt ervoor dat gebruikers de eigen lichamelijke reacties beter leren kennen, ervaren hoe zij die kunnen beïnvloeden wat vervolgens motiverend werkt. Deze vorm van stressregulatie kan ook een bijdrage leveren in de somatische zorg, waar stress een belangrijke ondermijner is van herstel. Op het gebied van leefstijlbevordering zou het kunnen helpen bij het weerstaan van verleidingen, aangezien stress onze wilskracht verzwakt.”

Je resultaten na afronden van de Stressjam module

  • Je weet precies wat je moet doen in stressvolle situaties
  • Je relativeert meer en ziet problemen in de juiste proporties
  • Je houdt emotionele reacties in de hand, zelfs in conflictsituaties
  • Je bent geestelijk en lichamelijk meer in balans
  • Je bent handiger geworden met stress
  • Je kunt stressvaardigheden inzetten om meer te presteren

Unieke combinatie

De dichtstbijzijnde concurrentie komt van traditionele ‘praat therapie’

De combinatie van game en sensor techniek, psychologie en wetenschap maakt Stressjam is uniek. Door een totaal geïndividualiseerde aanpak op basis van onmiddellijke feedback ben je met Stressjam in staat om diepere delen van je brein te bereiken en het trainen van de juiste mindset t.o.v. stress mogelijk te maken.

https://www.facebook.com/HetBlijeBrein/