Stressjam tegen werkstress, verzuim en voor meer productiviteit

Train je brein in Virtual Reality

In deze training hebben wij verschillende technologische, wetenschappelijke en psychologische inzichten van de laatste 10 jaar gecombineerd tot een unieke training.  

Speel met jouw stress systeem. Award Winning Game, Digital Innovation of the Year


Virtual Reality biedt een unieke mogelijkheid om te spelen met stress. Leren door te doen! In een serious game in VR ga je aan de slag met jouw eigen stress systeem. Je voltooid opdrachten die vragen om stress of ontspanning. Je leert om jouw focus aan of uit te zetten en hoe je dit gebruikt om prestaties te verbeteren. 
Door het spelelement blijf je oefenen. De vertaling naar de ‘echte’ wereld is snel gemaakt. Je leert om makkelijker om te gaan met stress in het dagelijks leven.

 Na deze training: 

 • Ben je fors beter met het omgaan met stress
 • Kun je jouw prestaties verhogen door het inzetten van de juiste mindset
 • Heb je geleerd hoe je breinvriendelijk kan werken 
 • Weet je stress in te zetten om jouw doelen te bereiken  
 • Kijk je fundamenteel anders naar jouw eigen stress
 • Ga je makkelijker om met stress in het dagelijks leven en werken

Wat kun je verwachten:

 • Intake (kan ook telefonisch of via Zoom)
 • 4 keer trainen in onze virtual reality game (NL/ENG)
 • Meten van jouw stress tijdens de game 
 • Contextuele coaching door een ervaren coach

Je resultaten na afronden van de gehele Stressjam module: 

 • Je weet precies wat je moet doen in stressvolle situaties
 • Je relativeert meer en ziet problemen in de juiste proporties
 • Je houdt emotionele reacties in de hand, zelfs in conflictsituaties
 • Je bent geestelijk en lichamelijk meer in balans
 • Je bent handiger geworden met stress
 • Je kunt stressvaardigheden inzetten om meer te presteren

De wetenschap achter deze training: 

Stressjam heeft meerdere prijzen gewonnen. Deze is ontwikkeld in Nederland en momenteel bezig met een internationale opmars. De wetenschappelijke resultaten zijn met een effectsize van 1.3. significant groot! 

Stress meten, hoe dan? Als mensen stress ervaren, reageren zij met de aanmaak van verschillende hormonen. Het gaat met name om de verhouding tussen de hormonen Cortisol en DHEA, omdat deze verhouding voorspelt of je beter gaat functioneren of slechter. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hartritme variabiliteit (HRV) een betrouwbare indicator is welk hormoon de overhand heeft.  Met een algoritme en een borstband meten we dit tijdens de game. 

Speel Stressjam bij Het Blije Brein

Een volledige trainingsmodule Stressjam bestaat uit 4 a 5 sessies inclusief coaching

(Bron TNO) 36 % van het werkgerelateerde verzuim ontstaat door werkstress, dat zijn 7.555.000 verzuimdagen. 1,3 mln werknemers hebben last van burn-out klachten. Dat is ca. €2,8 miljard aan verzuimkosten voor de werkgever door werkstress.

Ga naar Werkstress, Burn-out en Verzuim in cijfers op de website van TNO.

(Bron TNO en CBS) De hersteltijd van een burn-out ligt tussen de 3 maanden en 1 jaar. Belangrijk dus om stress tijdig aan te pakken.

Stressjam leert jou om je stress-mindset te trainen en beter te worden met stress. Al spelenderwijs leer je nieuwe manieren om jouw stresssysteem te beïnvloeden. Dit doe je niet alleen,, maar onder begeleiding van een coach.  

https://youtu.be/bu743otwC1g
Bekijk hier een demo

A playful brain is a learning brain!

Jamzone

Stressjam
Een Virtual Reality game die gebruikers leert aan de thermostaat van hun biologische stress-systeem te ‘draaien’. Je wordt, met een biosensor, letterlijk aangesloten aan de VR-game en speelt in real-time met je eigen stresssysteem. Voor sommige opdrachten tijdens de training moet je jezelf ‘kalmeren’ en voor andere moet je jezelf juist ‘stressen’ om goed te kunnen presteren.

Stress kan gezond zijn!

Wij omarmen de wetenschappelijke onderbouwde theorie dat stress versterkend kan werken.

In plaats van het vermijden van stressvolle situaties, leert Stressjam jou om je stresssysteem op een goede manier te gebruiken om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

jamzone

Effectiviteit
Een recente proef onder 108 werknemers en 125 psychiatrische patiënten laat zien dat Stressjam de stress-mindset enorm verbetert. Bernard Maarsingh, de geestelijk vader van Stressjam en tevens klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd management en innovatie bij PPO/Universiteit Groningen: “We vinden een effectsize van 1,3 en dat is erg groot. Het betekent dat de deelnemers hun overtuigingen hebben veranderd. Die invloed zorgt ervoor dat reeksen van gedrag veranderen.”

Beklijven belangrijk bij gedragsverandering
Volgens Ulrika Léons, GZ-psycholoog, mindfulnesstrainer en directeur van Skils, onderdeel van Zorg van de Zaak, is juist het laten beklijven van de beoogde gedragsverandering de grootste uitdaging. “Mensen starten vaak wel met nieuw gedrag, maar weten dat vaak niet vol te houden. Dit omdat ze de nieuwe inzichten, die voor de gedragsverandering relevant zijn, nog onvoldoende eigen hebben gemaakt. En juist dat eigen maken is erg belangrijk. Stressjam is een voorbeeld van een bredere trend in ervaringsgericht werken. Het zorgt ervoor dat gebruikers de eigen lichamelijke reacties beter leren kennen, ervaren hoe zij die kunnen beïnvloeden wat vervolgens motiverend werkt. Deze vorm van stressregulatie kan ook een bijdrage leveren in de somatische zorg, waar stress een belangrijke ondermijner is van herstel. Op het gebied van leefstijlbevordering zou het kunnen helpen bij het weerstaan van verleidingen, aangezien stress onze wilskracht verzwakt.”

Unieke combinatie

De dichtstbijzijnde concurrentie komt van traditionele ‘praat therapie’

De combinatie van een game met sensor techniek, psychologie en wetenschap maakt Stressjam uniek. Door een totaal geïndividualiseerde aanpak op basis van onmiddellijke feedback ben je met Stressjam in staat om diepere delen van je brein te bereiken. Zo trainen we de juiste mindset t.o.v. stress.

https://www.facebook.com/HetBlijeBrein/