De nasleep van een inbraak – stress

Onze veilige haven is er even niet meer. Afgelopen week kwamen we thuis, gelukkig zonder kinderen, en we troffen een grote chaos aan!

Alle kasten waren leeggehaald, op zoek naar goud, geld en een kluis. Onze werkweek begon met politie, puin ruimen, aangifte doen, verzekeringen, schade herstel bedrijven. Heel veel stress!

Afgelopen dinsdag had ik een meeting met een Physiologist van Firstbeat Technologies, Finland. Ze adviseerde mij voorlopig mijn horloge waarmee ik o.a. de kwaliteit van mijn slaap meet, af te doen. Mijn waardes zijn de komende tijd niet representatief vanwege de stress die ik nu ervaar. Dat bracht mij op een idee.

Mijn horloge heb ik even afgedaan, in plaats daarvan heb ik een Lifestyle Assessment gedaan, beroepsmatige nieuwsgierigheid. Met een Leefstijl Assessment meten we hoe het lichaam reageert op het leven. Door het dragen van een kleine monitor gedurende 3 dagen. De data zetten we om in een rapport over de kwaliteit van slaap, stress, beweging, veerkracht en energie uitgave.

Mijn laatste Lifestyle Assessment was in december met een mooie score van 69. De nieuwe meting had een score van 43. 26 punten lager!!! Die impact was nog groter dan ik had verwacht. Hieronder zie je 2 van de 3 dagen en worden de stress gevolgen van de inbraak echt visueel: gedurende de dag herstel ik minder snel, ook al krijg ik voldoende beweging (blauw) en zijn er momenten van herstel gedurende de dag (groen). Mijn nachten zijn lang genoeg, maar de kwaliteit van mijn herstel in de nacht is beduidend slechter (veel rood tijdens mijn slaap).

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Gelukkig is dit voor mij een tijdelijke situatie. Ik had een positieve stress balans voor de inbraak en ik werk nu heel actief aan mijn herstel. De afgelopen dagen heb ik extra goed gezorgd voor mijn mentale weerbaarheid. Mijn horloge heb ik inmiddels weer omgedaan. Vannacht had ik weer een kwalitatief goed herstel.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Heb jij last van stress? Laten we dan kijken wat Het Blije Brein voor jou kan betekenen?

Bel me op 06 51 47 96 21 of mail [email protected]

#mentaleweerbaarheid #stress #vitaliteit #inbraak #stressmanagement #preventie #stress #slaap #hetblijebrein

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie