Methode 

Een helder en  hoger doel  ontdekken 

Met hulp van mentaal tijdreizen kijken we 1 tot 10 jaar voor uit. Wat wil je bereiken en hoe voelt dat. Vervolgens leg je dit vast in een visueel beeld. Dit is jouw start punt.

Ontdekken 

Door middel van lichaamsbeweging en oefeningen ontdek je welke blokkades er zijn op de weg naar jouw hogere doel. Denk aan boksen, wandelen, opstellingen met en in de natuur en oefeningen die speciaal voor jou zijn ontworpen.  

Trainen  

Door middel van trainingen, reflectie en oefeningen krijg je inzicht in gedrag dat helpt en niet helpt. Je kunt nieuwe gedrag uitproberen en we bespreken de transfer naar het dagelijks leven. 

Firstbeat 

Vooraf aan de 1 of 2 daagse doen we een Firstbeat meting. Zo ontdek je op welke momenten jouw stress niveau piekt. Tijdens de 1 of 2 daagse zetten we HRV metingen in om te analyseren welke stress reducerende oefeningen goed bij jou passen en wat je uit de trainingen mee naar huis neemt.  

Corona

Groepen 

Er is een maximum van 4 personen per groep (exclusief instructeur). We passen de trainingen, locatie en slaapplek aan op de weersomstandigheden. 

2 daagse training 

Overnachting op locatie. 

We combineren frisse lucht met natuur en een comfortabele slaap plek. Na hard werken heb je een goede nacht slaap hard nodig. 


Wat maakt mijn training uniek?

Er zijn veel  stressreductie trainingen- en methodes.   

Het Blije Brein geeft je handige tools om te ontdekken wat werkt voor jou. Veranderingen gaan makkelijker omdat je lichaam en geest gebruikt. Gedragsveranderingen worden niet als lastig ervaren maar als leerzaam. Je lichaam inzetten helpt om tot betere ideeën en plannen te komen. Er zijn veel aanbieders op de markt. Wat mij uniek maakt:

Ik ben opgeleid tot psychomotorisch therapeut aan de VU in Amsterdam, psycholoog i.o. en leefstijl coach. Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie. Ik maak gebruik van werkvormen waarbij je veel oefent. Er is veel interactie en weinig saaie theorie. Wat je leert is directe toepasbaar zowel privé als in organisaties. Ik ben realistisch en snap dat je je methodiek moet aanpassen op je werkomgeving. Ik heb humor, diepgang en snap wat mensen en organisaties nodig hebben. 

Laat jouw gegevens achter en ik neem contact op. 

Back to nature 

Een speciaal traject voor jongeren van 13-18 

Momenteel in ontwikkeling. Heb je interesse neem dan contact op. Ik zoek een pilot groep van minimaal 4 jongeren die tegen vergoeding van de kosten mee wil.

De huidige Corona crisis vraagt veel van jou en dat raakt me. Daarom ben ik aan het kijken hoe ik mijn kennis en kunde ook voor jullie kan inzetten. Hieronder lees je alvast wat onderdelen van dit programma. 

Natuur 

Samen met leeftijdgenoten trekken we de natuur in. We doen oefeningen die helpen verder te ontspannen, focus aan te brengen en onrust een plek te geven. 

Muziek

Neem muziek mee. Welke muziek raakt jou? Muziek het bij het werken van moeilijke gebeurtenissen, neem vooral een koptelefoon mee en kies alvast 2 nummers die jou raken. Hier gaan we mee werken. 

Angst en stress

De natuur heelt en geeft rust. In beweging komen angsten en onzekerheid makkelijker los. Samen werken we naar een natuurlijke aanpak die past bij jou. Zodat je verfrist aan de slag kunt met jouw persoonlijke uitdagingen en weggaat met een eigen aanpak. 

Kick-off 

We starten met een kick-off . Ontspannen, buiten en bij het vuur. Elkaar leren kennen in een veilige omgeving. 

Past dit bij jou? Neem dan contact op