Spring dan………..!

Spring dan…….!

En nee dat ging dus niet. Woensdag heb ik ervaren hoe #virtualreality mijn oerbrein voor de gek hield. Met bevende handjes stond ik op een klein plankje te spelen met mijn stresssysteem. Mijn ‘ nieuwe hersens’ snapte het helemaal. Het is niet echt, ik zit in een VR wereld en ik sta alleen maar op een klein plankje ergens in een kantoorpand. Als ik eraf stap ga ik niet dood…..echt niet…

Maar dan mijn lichaam….. een hartslag van 130/140 bpm, trillende en zwetende handjes en mijn lijf reageert niet op mijn ‘overtuigende’ argumenten. Mijn #oerbrein is de baas. Volautomatisch heeft het oerbrein mijn omgeving gescand. Ik sta op een grote hoogte, aan een afgrond van minimaal 90 meter. De wind suist langs mijn oren en de vogels vliegen de diepte in. Het is adembenemend. Mijn instinct neemt het over en mijn oerbrein stuurt mijn lijf. Ze waarschuwt mij. Zo voldoet ons brein aan het belangrijkste doel van ons leven, overleven (en daarna misschien voorplanten). Evolutionair gezien een hele succesvolle strategie. Maar, ik sta gewoon op een plankje midden in een kantoor ruimte een VR spel te spelen en wil van een plankje afstappen.

Ben jij wel eens voor de gek gehouden door je oerbrein?

#stress #oerbrein #stressmanagement #virtualreality #veiligheid #wieisdebaas #nature #brein #hetblijebrein

Categories:

2 Responses

  1. Ja! Vanmiddag stond ik stil met mijn auto op een parkeerplaats en de auto naast mij reed weg waarop ik op mijn rem trapte omdat het leek dat mijn auto bewoog! Herkenbaar of niet?

Geef een reactie